Macarrons de flors d'espelta amb musgo d'Irlanda



Ses algues s’han utilitzat durant segles per la cultura Oriental per tractar nombroses malalties. La seva importància en l'alimentació està vinculada a la seva riquesa en vitamines i sals minerals, fet que aporta nombrosos beneficis a la nostra salut. El seu contingut en minerals ajuda a netejar i purificar el nostre organisme, eliminant els efectes acidificants de la nostra dieta i normalitzant la nostra sang alcalina.

Les algues marines tenen la capacitat de reforçar el sistema circulatori, regularitzen la pressió arterial i el colesterol, afavoreixen l’eliminació de toxines i metalls pesats; retarda l’envelliment i enforteixen la pell i el cabell.

En aquest plat emprarem la molsa irlandesa que podem trobar a ses botigues especialitzades com dietètiques i herbolaris. Cada vegada trobem més establiments que ofereixen aquests aliments. També hi trobarem les flors d'espelta, però cal dir que aquest plat es pot dur a terme amb qualsevol tipus de pasta i algues, sempre i quan siguin integrals i amb certificat ecològic.

(4 persones)
Ingredients:
100 grams de soja textuaritzada
15 grams molsa d'Irlanda
250grams de flors d'espelta (pasta)
5 dents d'all
1 ceba figueres gran
2 pebrots
1 albergínia mitjana
1 pastanaga mitjana
1 fulla de llorer

Per començar posem la soja textuaritzada en remull durant una hora i la passam pel colador. Pelam s'albergínia i la tallem a daus petits, tallam es pebrot a trossos petits, tallam sa ceba a làmines i amb un pelador fem làmines amb sa pastanaga. Fem diferents textures perquè sigui més saborosa sa barreja de verdures.

Deixem es musgo en remull durant 5 minuts i després el fem bullir durant 30 minuts.

En una paella cobrim el cul d'oli d'oliva. Tallem els alls a làmines i deixam que es dori amb s'oli. Afegim sa soja durant uns 5 minuts a foc lent que es vagi fent amb sa fulla de llorer. Decantem la soja a un costat de la paella sense treure-la.
Primer afegim es daus d'esbergínia i els deixem que es coguin una mica perquè és sa verdura que li costa més fer-se. Anem afegint ses verdures a mesura que es fa una miqueta sense treure les altres. Afegim sa pastanaga, es pebrot i finalment, sa ceba.

Quan el sofregit està a punt afegim es musgo. El podem deixar tal qual o tallar-lo petit, va a gust del consumidor.

Finalment, posem la pasta, és a dir, les flors d'espelta al foc. És una pasta ràpida i que s'ha de menjar al punt, la farem bullir durant tres minuts, la colarem i afegirem al sofregit un cinc minuts perquè els sabors es vagin barrejant.

Podem decorar es plat amb una fulla de llorer i enfarinar-lo amb una mica de gomasio.
El gomasio és una barreja de sèsam, algues i sal marina que dóna un toc especial als nostres plats.

Esper que vos agradi.
Bon profit.

Comentarios

El més vist!

DESSUADORA OTTOBRE

Vestit Luar!

Manta per nadons de la Pantigana