Etiquetas

domingo, 17 de febrero de 2013

Macarrons de flors d'espelta amb musgo d'IrlandaSes algues s’han utilitzat durant segles per la cultura Oriental per tractar nombroses malalties. La seva importància en l'alimentació està vinculada a la seva riquesa en vitamines i sals minerals, fet que aporta nombrosos beneficis a la nostra salut. El seu contingut en minerals ajuda a netejar i purificar el nostre organisme, eliminant els efectes acidificants de la nostra dieta i normalitzant la nostra sang alcalina.

Les algues marines tenen la capacitat de reforçar el sistema circulatori, regularitzen la pressió arterial i el colesterol, afavoreixen l’eliminació de toxines i metalls pesats; retarda l’envelliment i enforteixen la pell i el cabell.

En aquest plat emprarem la molsa irlandesa que podem trobar a ses botigues especialitzades com dietètiques i herbolaris. Cada vegada trobem més establiments que ofereixen aquests aliments. També hi trobarem les flors d'espelta, però cal dir que aquest plat es pot dur a terme amb qualsevol tipus de pasta i algues, sempre i quan siguin integrals i amb certificat ecològic.

(4 persones)
Ingredients:
100 grams de soja textuaritzada
15 grams molsa d'Irlanda
250grams de flors d'espelta (pasta)
5 dents d'all
1 ceba figueres gran
2 pebrots
1 albergínia mitjana
1 pastanaga mitjana
1 fulla de llorer

Per començar posem la soja textuaritzada en remull durant una hora i la passam pel colador. Pelam s'albergínia i la tallem a daus petits, tallam es pebrot a trossos petits, tallam sa ceba a làmines i amb un pelador fem làmines amb sa pastanaga. Fem diferents textures perquè sigui més saborosa sa barreja de verdures.

Deixem es musgo en remull durant 5 minuts i després el fem bullir durant 30 minuts.

En una paella cobrim el cul d'oli d'oliva. Tallem els alls a làmines i deixam que es dori amb s'oli. Afegim sa soja durant uns 5 minuts a foc lent que es vagi fent amb sa fulla de llorer. Decantem la soja a un costat de la paella sense treure-la.
Primer afegim es daus d'esbergínia i els deixem que es coguin una mica perquè és sa verdura que li costa més fer-se. Anem afegint ses verdures a mesura que es fa una miqueta sense treure les altres. Afegim sa pastanaga, es pebrot i finalment, sa ceba.

Quan el sofregit està a punt afegim es musgo. El podem deixar tal qual o tallar-lo petit, va a gust del consumidor.

Finalment, posem la pasta, és a dir, les flors d'espelta al foc. És una pasta ràpida i que s'ha de menjar al punt, la farem bullir durant tres minuts, la colarem i afegirem al sofregit un cinc minuts perquè els sabors es vagin barrejant.

Podem decorar es plat amb una fulla de llorer i enfarinar-lo amb una mica de gomasio.
El gomasio és una barreja de sèsam, algues i sal marina que dóna un toc especial als nostres plats.

Esper que vos agradi.
Bon profit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario