Tumbet mallorquí amb seità

 El tumbet és un plat típic de Mallorca que es dur a terme durant l'estiu, ja que és l'època que trobem ses verdures fresques necessàries per cuinar-lo. Les meves arrels paternes provenen d'aquesta illa i després d'haver-hi viscut uns anys de la meva vida, la recepta del tumbet és una de les coses que valen la pena quedar-se al rebost de casa. Normalment, es fa servir com un sanfaina per acompanyar un altre plat. Per tant, aquí anirà de la ma d'una de les fonts de proteïna més important dels vegetarias; el seitan.

El seitan és el glutan de la farina de blat que s'extreu a partir d'un procés de rentat de la farina. És en el gluten on es troba la protïna del blat, i per tant, una font d'aliment important pels que no mengem carn.


Ingredients: Per al tumbet

4 patates grans
2 albergínies
2 pebres vermells
1 kg de tomàtics
oli d'oliva
sal
1 cullaradeta de sucra i una de sal

Per al seitan

200grams de gluten de blat
2 cullarades soperes de masala
2 cullarades soperes de curcuma
1 got d'aigua
salsa de soja
1 ceba mitjana
sal
oli d'oliva
fulla de llorer

Començarem per elaborar el seitan. En primer lloc posarem una olla amb aigua i la deixarem al foc.
En un recipient de vidre posarem els 200 grams de seitan i l'amanirem amb ses espècies, podeu posar les espècies que més vos agradin. Pensau que el seitan no té gust i li haureu de donar voltros. Per tant, afegirem les espècies i la sal al nostre gust. A continuació afegim s'aigua i amb la ma ho remenam, jo faig cercles amb els dits, ja veureu que queda una massa elàstica. Es fa amb un moment.
A l'olla quan s'aigua bulli hi afegim sa ceba tallada a troços grans, una mica de sal i una gota d'oli d'oliva. La ceba és perquè es caldo agafi gust i el transmeti al seitan, per tant, hi posem afegir ses verdures que volguem.
Afegim la bola de seitan a s'olla i la deixam bullir durant 45'







Mentre es fa el seitan... ens posem amb el tumbet que porta una mica de feina...
Tallam ses patates senceres a làmines i les posam a fregir amb una mica d'oli d'oliva fins que estiguin doradetes, quan surtin les pasam per un plat amb paper de cuina absorvent perquè acabi de xuclar s'oli. Agafarem ses patates i les posarem en una font de vidre creant una capa uniforme que tapi tot el cul. Farem el mateix amb ses albergínies, les tallarem a làmines, les pasarem pel paper i les colocarem creant un altre pis a sobre ses patates. Durem a terme un tercer pis amb es pebres vermells. Pelarem els tomàtics i els tallarem a daus, seguidament els posarem a fergir durant 5 a 10` a foc lent amb una cullarada de sucra i una de sal. Quan estigui fet el posem a sobre de tot del tumbet formant una capa uniforma.

Després de 45 d'haver bullit, el colam i el deixam reposar uns 15 minuts en salsa de soja. A continuació el tallem a daus i el posam a fregir amb oli d'oliva i afegim la fulla de llorer. Tarda un poc en fer-se, ja que ha de quedar doradet per totes ses bandes, quan fa un mica que es fregeix hi afegirem les dents d'all tallades a làmines i l'acabarem de fregir... i al cap d'uns minuts cap a taula!!!

aquesta recepta és fàcil de fer, però dur un poquet de temps...

que vagi de gust!

Comentarios

El més vist!

DESSUADORA OTTOBRE

Vestit Luar!

Manta per nadons de la Pantigana