Quinoa amb verdures i tofu



 Amb s'arribada de la tardor arriben ses primeres refrescades després d'un caloros estiu, i amb es jerseis de màniga llarga fora de s'armari arriben ses ganes de cremes calentetes i sofregits caldosos... és per açò que avui vos cuinaré un sofregit de quinoa per llepar-se els dits.
La quinoa encara que ho sembli, no és un cereal. En realitat és una nou petita, d'uns 2 mil·límetres, i, per tant, i, en sentit estricte, és un fruit sec.
 Actualment la quinoa està molt revaloritzada i es considera  un superconreu per l'alt contingut en proteïna que té (12-18%). A més, conté tots els amoniàcids essencials de manera equilibrada (blat i arròs, en canvi, són baixos en lisina. És rica en fibra dietètica, fòsfor, magnesi i ferro. A més, no té gluteni, i per tant, és més fácil de digerir.

Per a 4 persones
Ingredients:

1 ceba de figueres gran
2 pebres vermells mitjans
2 pebres verds mitjans
2 esbergínies mitjanes
100 grams de tofu (pot ser del tipus que vulgueu: fumat, en salxitxa, normal)
1/2 kg de quinoa
4 dents d'all
1 fulla de llorer
oli i sal
1 cullarada petita de comí
2 gots d'aigua

En primer lloc, tallam tota sa verdura a trocets ben petits. La picam el més petits que poguem perquè els sabors de ses verdures es barregine entre elles. Quan estigui tot picat posam una paella amb el cul tapat d'oli i la posam al foc amb una fulla de llorer perquè agafi gust i afegim ses esbergínies. Cal tenir en compte, que ses esbergínies es beuen molt d'oli quan es fregeixen, però quan ja estan fetes deixen anar s'oli que han xuclat, per això no cal afegir-ne gaire d'oli, val més tirar-hi un polsim de sal.
Quan ses esberginies estan una mica dorades, afegim es 4 pebres i anem remenant, al cap de 2 minuts afegim sa ceba i els alls. Seguidament de sa ceba afegim es tofu, que també haurem tallat ben petit i sa quinoa. La quinoa es pot bullir, però aquí la farem amb es sofregit perquè agafi més gust. Anem remenant, quan es comenci a enganxar a sa paella i comencem a tirar una mica d'aigua perquè vagi fent xup xup... i tirem es comí.

Durant mitja hora anirem afegint aigua perquè la quinoa es cogui i quedi ben oberta. Perquè sigui més gustós podem afegir caldo de verdures en lloc d'aigua.

Sabrem que està a punt quan sa quinoa s'obri, es desfà a la boca... si cruix una mica és que encara li falta.
En acabar, taparem i deixarem reposar 5 cinc minuts abans de servir. Podem decorar es plat amb una fulla de llorer.

Esper que vos agradi... bon profit!

Comentarios

El més vist!

DESSUADORA OTTOBRE

Vestit Luar!

Manta per nadons de la Pantigana