Etiquetas

domingo, 17 de febrero de 2013

Sopa d'oli aigua amb figues
S'oli aigu és un plat molt antic que es nostres avis menjaven quan arribava sa calor, a jo me l'ha mostrat ma mare. Tot i ser senzill és d'elaboració lenta, ja que es sofregit ha d'anar fent xup xup durant gairebé dues hores.

(per a 4 persones)
Ingredients:
2 Kg. de tomàtics de remallet (tomata de penjar)
4 dents d'all
1 ceba gran de figueres
2 pebres verds carnosos
sal al gust
oli d'oliva
Bossa de pa torrat de Menorca
Figues.
1 litres d'aigua

Primer piquem sa ceba, es pebres i ses dents d'all ben petits i els posam a sofregir en una paella amb el cul tapat d'oli d'oliva.Quan estan doradets afegim es tomàtics tallats a trocets. S'ha de fer a foc lent i remenant a cada moment perquè es sofregit es begui sa seva aigua, afegirem una mica de sal perquè ses verdures deixin anar sa seva aigua. Quan tenim una massa espessa la canviam a una olla per tal d'afegir-hi s'aigua. La quantitat d'aigua anirà en proporció a la gent que siguem. A continuació escalfarem s'aigua i es sofregit tot junt fins arribar al punt d'ebullició. És molt important que no arribi a bullir, perquè el plat perd es seu aroma.

Servirem en plats fondos i acompanyarem aquesta sopa d'estiu amb pa torrat que podem trobar a Menorca o el podem fer noltros amb pa sec. Aquesta sopa es pot menjar freda o calenta, si no volem trobar sa verdura també la podem colar amb un xino. Acompanyarem el plat amb unes delicioses figues fresques d'estiu.

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario